Juul gerçekten sigarayı bıraktırıyor mu ?

Juul gerçekten sigarayı bıraktırıyor mu ?

JUUL Labs, Journal of Pulmonary and Respiratory Medicine dergisinde yayınlanan JUUL ürünleri kullanan yetişkinlerdeki sigara tüketimi düşüşlerini inceleyen yeni bir bilirkişi çalışması ile ilgili bugün bir açıklama yayınlamıştır.

Araştırma, ilk JUUL başlangıç kitini bir perakende mağazasından veya online (JUUL.com) olarak satın alan 9.272 yetişkinin kullanım yapılarını incelemiştir; bu araştırma kayıt penceresi, satın alımdan sonraki 7 günü kapsamaktadır. Yeni JUUL kullanıcılarından 7.721 tanesi, JUUL başlangıç kitini almadan önce 30 gün (başlangıç değeri tüketim) ve JUUL ürünlerine başladıktan sonraki üç aylık süreden önce 30 gün (üç aylık değerlendirme) içindeki sigara ile sıklıkları ve yoğunlukları ile ilgili detaylı bilgiler sağlamıştır. 

Katılımcılar arasındaki toplam sigara tüketimi, üç aylık bir değerlendirme sürecinde aylık 2.074.664 sigaradan (103.733 paket) aylık 551.863 sigaraya (27.593 paket) düşerek yaklaşık %73 azalmıştır.

Katılımcıların yaklaşık %47’si, üç aylık takip değerlendirmesinde yanıcı sigaraları tamamen bıraktıklarını rapor etmiştir. Burada bırakma ile, son 30 günde sigara içilmediği, tek bir nefes bile çekilmediği kastedilmektedir. Bu grubun toplam sigara tüketimi, üç aylık süreçte başlangıç değerinde 929.976 sigaradan (46.499 paket) sıfıra düşmüştür.

Son 30 günde sigara içmiş olan katılımcılara üç soru daha sorulmuştur:

  • “Şuan sigara içiyor musun?” (her gün; bazen; hiçbir zaman);
  • “Son 30 günde kaç sigara içtin?” (1-30 gün); ve
  • “Sigara içtiğiniz günlerde, bir günde kaç sigara içtin? Bir pakette genelde 20 sigara vardır.”  

JUUL ürünlerine başladıktan sonra sigara içmeye devam eden katılımcılar arasında sigara tüketimi, üç aylık süreçte 1.144.688 sigaradan (57.234 paket) 551.863 sigaraya (27.593 paket) düşerek yaklaşık %51.7 azalmıştır.

JUUL Labs CEO’su Kevin Burns: “JUUL ürünlerinin, yetişkinlerin sigarayı bırakması veya tüketimini büyük oranda düşürmesine yardımcı olduğuna ilişkin önemli etkiyi gösteren artan sayıdaki bilirkişi araştırması ile desteklendik.” “Bu çalışmadaki katılımcılar, yaklaşık 76.000 pakete karşılık gelen, aylık %73 daha az sigara tüketerek, JUUL ürünlerine başladıktan sonra sigara tüketimini büyük oranda düşürmüştür. Bu çalışma sonuçları, JUUL ürünlerinin potansiyel kamu sağlığı etkisini değerlendirmede bir önemli kanıt daha sağlamıştır. Amacımız, tüm yetişkin sigara içen kişilerin, yanıcı sigaraları tamamen bırakması ve tüketimi tamamen bitirmesidir ve bu amaca ulaşmak için bize kılavuzluk etmesi için ek araştırmalar yürütmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Araştırma Hakkında

JUUL Labs, bu araştırma için sonuçları bağımsız olarak oluşturması, uygulaması ve analiz etmesi için Madde Kullanımı Araştırma Merkezini (CSUR) görevlendirmiş ve finanse etmiştir. Uygun bireyler, 21 yaş ve üstünde olan, hayatları boyunca en az 100 sigara içmiş olan ve son yedi gün (örneğin yeni bir JUUL kullanıcısı) içerisinde bir perakende mağazadan veya online (JUUL.com) olarak ilk JUUL başlangıç kitini satın aldıklarında “her gün” veya “bazı günler” sigara içen Birleşik Devletler vatandaşlarıdır.

Bu çalışmaya katılım için verilen davetiyeler, JUUL.com adresinde listelenen başlangıç kitlerinin satın alınmasından sonra gösterilmiştir ve yaklaşık 10.000 lisanslı mağazaya rastgele olarak dağıtılan 500.000 JUUL başlangıç kitinin paketi içine yerleştirilmiştir. Çalışmaya katılan 9.272 bireyden 7.721’i, hem başlangıç değerinde hem de üç aylık takip değerlendirmesini tamamladıktan sonra sigara içme alışkanlıkları hakkında detaylı bilgi sağlamıştır.

Yayınlanan 2019-03-09 Pods Makaleler 0 5230

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu